انواع ال سی دی

انواع تکنولوژی صفحه نمایش و مقایسه کیفیت آن

انواع صفحه نمایش گوشی موبایل

شناخت انواع صفحه نمایش گوشی های هوشمند یکی از موارد ضروری است.یکی از مهم‌ترین قطعات در گوشی‌های موبایل صفحه نمایش یا تاچ ال‌سی‌دی (LCD) آن است. بی‌کیفیت بودن صفحه نمایش گوشی شما در دراز مدت به بینایی شما آسیب میزند.

همچنین اگر از گوشی خود زیاد استفاده می‌کنید و تاچ ال‌سی‌دی شما کیفیت پایینی دارد در نتیجه شارژ باتری شما سریع‌تر خالی خواهد شد و در برخی مواقع ممکن است با داغ شدن گوشی همراه باشد. تمام این موارد به ما این هشدار را می‌دهد که باید انواع صفحه نمایش گوشی‌ها را بشناسیم. تا در هنگام خرید گوشی موبایل و یا تعویض تاچ ال‌سی‌دی بهترین انتخاب را انجام دهیم.

صفحه های نمایش LCD

ابتدا باید بدانید که واژه LCD مخفف شده عبارت Liquid Crystal Display است که می‌توان گفت دامنه گسترده‌ای را در بازار به خود اختصاص داده است.
صفحه نمایش‌های ال‌سی‌دی به دو بخش عمده‌ی TFT LCD و IPS LCD تقسیم می‌شوند.

صفحه نمایش های TFT

واژه TFT مخفف عبارت Thin Film Transistor است که ارزان‌ترین صفحه نمایش در بازار است. برخی از برندها مانند سونی در ابتدای تولید خود از این نوع تکنولوژی برای ساخت صفحه نمایش استفاده می‌کردند.

از آن جایی که این ال سی دی ها قیمت پایینی دارند شرکت های تولید کننده ال سی دی (عمدتا شرکت های چینی) اقدام به تولید این نوع برای برندهای معروفی چون سامسونگ، آیفون و … نیز کرده اند، اما وقتی آن را با صفحه نمایش اصلی گوشی خود مقایسه می‌کنید، تفاوت آن‌ها به راحتی قابل تشخیص است.

صفحه نمایش های تی اف تی به صورتی ساخته شده اند که هر پیکسل به یک خازن و یک ترانزیستور متصل است. بنابراین هر پیکسل به صورت جداگانه و مجزا از بقیه پیکسل ها روشن می شود که نتیجه آن کیفیت نوردهی بهتر نسبت به صفحه نمایش های قدیمی تر است.

صفحه نمایش های IPS

این نوع صفحه نمایش، در بسیاری از گوشی‌های هوشمند مورد استفاده قرار می‌گیرد. واژه IPS مخفف عبارت In-Place Switching  است که می‌توان گفت بیشترین استفاده را از بین دیگر انواع صفحه نمایش گوشی داشته است.

همچنین این نوع تاچ ال‌سی‌دی موبایل قیمت بالاتر و البته کیفیت بهتری نیز نسبت به صفحه نمایش‌های تی‌اف‌تی دارد و از رنگ ثابت و عالی برخوردارند.

نمایشگرهای IPS بر خلاف صفحه نمایش‌های تی‌اف‌تی حتی در زیر نور مستقیم آفتاب نیز قابل استفاده هستند و زاویه دید گسترده‌ای را پشتیبانی می‌کنند، به صورتی که شما می‌توانید از کناره‌های گوشی نیز محتوای داخل صفحه نمایش را ببینید.

اما ساخت این نوع تاچ ال‌سی‌دی هزینه بالاتری دارد و شما می‌توانید در اکثر گوشی‌های میان رده آن را مشاهده کنید.

کارشناسان ما آماده ارائه مشاوره رایگان در خصوص تعویض و انتخاب بهترین ال سی دی می باشند

اینجا کلیک کنید

صفحه نمایش LED

صفحه نمایش‌های LED یا Light-Emitting Diodes مدت زمانی است که وارد بازار شده‌اند. از این نوع تکنولوژی حدود یک دهه است که استفاده می‌شود و پس از گذشت این سال‌ها، انواع مختلفی از صفحه نمایش های ال ای دی روانه بازار شده است که از آن‌ها برای ساخت انواع صفحه نمایش گوشی‌های هوشمند نیز استفاده می‌شود.

در ادامه به معرفی اجمالی انواع نمایشگر های LED می پردازیم:

صفحه نمایش های AMOLED

این نوع صفحه نمایش در واقع همان صفحه نمایش OLED است. صفحه نمایش‌های AMOLED مخفف Active-Matrix Organic Light-Emitting Diode می باشند.

این نمایشگرها دارای این توانایی هستند که پیکسل‌های خود را خاموش کرده تا بتوانند نهایت رنگ سیاه را به کاربر نشان دهند. این ویژگی باعث می‌شود بر خلاف صفحه نمایش‌های Super LCD یا IPS LCD، صفحه نمایش از رنگ بسیار خوبی برخوردار باشد.

صفحه نمایش های Super AMOLED

این نوع تاچ ال‌سی‌دی که به صورت اختصاصی برای شرکت سامسونگ ساخته شده است، در واقع ارتقا یافته همان AMOLED است. البته از این نوع تاچ ال‌سی‌دی در دیگر برندها نیز استفاده می‌شود که تحت لیسانس شرکت سامسونگ انجام می‌گیرد، مانند گوشی‌های شرکت آیفون (از آیفون ایکس به بالا).

این تاچ‌ال‌سی‌دی از نظر کیفیت رنگ و نور تفاوتی با AMOLED ندارد و در واقع چیزی که در این نوع تاچ ال‌سی‌دی ارتقا یافته است، مربوط به حسگرهای تاچ یا لمس آن است.

در این نوع  به جای اینکه از یک لایه لمسی جداگانه استفاده شود، سنسور لمسی درون خود صفحه نمایش طراحی شده است. بنابراین حسگر لمسی بسیار هوشمندتر و عملکرد آن بسیار قوی‌تر از قبل می‌شود. همین موضوع باعث شده است که این ال سی‌دی موبایل از انواع تاچ ال‌سی‌دی نازک‌تر و با کیفیت‌تر است.

ال سی دی های موجود در فروشگاه کارنیا



مشاهده تمامی محصولات فروشگاه

انواع صفحه نمایش از نظر تاچ

صفحه‌نمایش‌های لمسی یا تاچ‌اسکرین به دو صورت خازنی یا مقاومتی در میان گوشی‌ها دیده می‌شوند و مهم‌ترین اختلاف آنها در شیوه لمس توسط کاربر است.

صفحه لمسی مقاومتی

این صفحه نمایش ها  با عبارت Resistive touch screen نیز شناخته می شود. در روش مقاومتی دو لایه نازک با فاصله بسیار اندکی روی هم قرار دارند، با این حال این دو لایه در تماس با هم نیستند و فقط زمانی که کاربر صفحه را توسط قلم یا ناخن لمس می‌کند این دو صفحه با یکدیگر تماس خواهند داشت.

صفحه لمسی خازنی

صفحه نمایش های لمسی خازنی با عبارت Capacitive touch screen نیز شناخته می شود.

در نمایشگرهای لمسی که از شیوه خازنی استفاده می‌کنند نیازی به نیرو برای رساندن دو لایه به یکدیگر نیست و تنها با لمس صفحه می‌توان دستور مورد نظر را به سیستم انتقال داد.

این لمس می‌تواند توسط یک وسیله رسانا یا نارسانا مانند انگشت انجام شود و کارایی آن نسبتا بهتر از روش مقاومتی است زیرا تشخیص حرکت در آن با دقت بیشتری انجام می‌شود و علاوه بر این توانایی تشخیص چندین لمس همزمان در آن وجود دارد.

نمایشگرهایی که می‌توانند اثر دو تا 10 انگشت را به طور همزمان تشخیص دهند اصطلاحا مالتی‌تاچ نام دارند و تولیدکنندگان با کمک حرکت انگشتان روی صفحه‌نمایش توانسته‌اند دستورات جدیدی را برای گوشی تعریف کنند.

با کلیک روی اینجا می توانید برخی از نمونه های تعویض ال سی دی های روکاری مرکز کارنیا را مشاهده فرمایید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

سبد خرید