مشکلات رایج در گوشی های موبایل و نحوه برطرف کردن آن ها

در این مقاله، تمام مشکلات رایج موبایل و راه‌حل‌های  آن‌ها را برای شما توضیح می دهیم. به طور کلی، مشکلات تلفن بسیار متنوع بوده و برای حل برخی از آن ها نیاز به دانش تخصصی می باشد.

در هر قسمت مواردی را که ممکن از توسط شخص انجام شده و موجب برطرف شدن مشکل شود را ارائه داده و برای بقیه موارد می بایست به مرکز تعمیرات تخصصی مراجعه گردد.

بریم که تک تک مشکلات رو بررسی کنیم:

1- مشکل میکروفون و نرفتن صدا

یکی از مشکلات رایج موبایل ها عدم دریافت صدای مکالمه کننده و انتقال آن به طرف دیگر مکالمه است. در این حالت ابتدا باید دستگاه خود را ریست کنید. در مرحله بعد اگر مشکل برطرف نشد می بایست تنظیمات دستگاه را به تنظیمات کارخانه برگردانید.

توجه کنید
حتما قبل از ریست فکتوری و بازگردانی به تنظیمات کارخانه از اطلاعات خود بک آپ بگیرید.
ضمنا حتما اطلاعات مربوط به اکانت های خود نظیر اپل آیدی یا گوگل اکانت را به خاطر داشته باشید. چرا که در صورت فراموشی گوشی راه اندازی نخواهد شد.

در صورتی که با انجام کارهای فوق که جزو عملیات نرم افزاری محصوب میشود، مشکل برطرف نشد باید به سراغ کارهای سخت افزاری برویم.

در این موارد پیشنهاد اکید ما مراجعه به مراکز تعمیرات تخصصی می باشد. چرا که باز کردن و تعمیرات سخت افزاری گوشی نیازمند تجربه و تخصص فنی می باشد.

اولین قدم در این تعمیرات تست اهم در مسیر میکروفون می باشد. در صورت خرابی میکروفون می بایست میکروفون تعویض گردد. در صورتی که میکروفون سالم باشد معمولا خرابی در مسیر صدا بوده و احتمال به آیسی صوت و خرابی آن افزایش می یابد .(CODEC IC).

به منظور مشاهده نمونه رفع مشکل صدا به صورت سخت افزاری ویدیوی روبه رو را تقدیم حضورتان می کنیم.

اگر دستگاه شما به مشکل صوت برخورد کرده و موارد نرم افزاری ارائه شده جوابگوی مشکل شما نبوده اینجا را کلیک کنید و با کارشناسان ما مشاوره ای داشته باشید.

2- مشکل کپسولی یا شنیده نشدن صدای تماس گیرنده

مشکل از تیتر کاملا مشخص بوده و راه حل های نرم افزاری آن همانند مشکل شماره 1 می باشد. در صورتی که راه حل های نرم افزاری فوق جواب نداد همانند مورد قبلی می بایست سخت افزاری مشکل را برطرف کرد.

تنها فرق رفع مشکل با مورد قبلی این است که در مورد قبل میکروفون دستگاه تست شده و در این مورد کپسولی دستگاه چک می شود و در صورت سالم بودن کپسولی به سراغ مدار و آی سی صوت می رویم.

3- مشکل اسپیکر و زنگ نخوردن گوشی

در میان تمام مشکلات رایج موبایل، مشکل اسپیکر یا همان بلندگو مشکلی بسیار رایج است.

چراکه یکی از دلایل اصلی خرابی گوش دادن موسیقی با صدای بلند است و بسیاری از کاربران امروزه موسیقی را با صدای بلند گوش می دهند.

اولین مرحله در رفع این مشکل پس از انجام مراحل نرم افزاری که در مراحل فوق گفته شد تعویض بلندگو می باشد. پس از آن باید به سراغ مدار صوت رفت و همچنین آی سی  کدک. 

البته تمامی مراحل سخت افزاری می بایست توسط متخصص انجام پذیرد.

4- شارژ نشدن دستگاه

شارژ نشدن گوشی یکی از ایرادات کلافه کننده می باشد. چراکه در این حالت گوشی شارژ نشده و خاموش می شود و دسترسی شما به دنیای مجازی و تماس قطع می شود.

به دلیل اهمیت بالای این مشکل ما مقاله مجزا برای این مشکل تهیه کردیم که با کلیک بر روی لینک زیر می توانید آن را مطالعه کنید.

مقاله رفه مشکل شارژ گوشی

به طور خلاصه اگر مشکل شارژ برای دستگاهتون پیش اومده

  1. ابتدا کابل خود را عوض کنید
  2. سپس سوکت خود را تمیز کنید.
  3. اگر مشکل شما حل نشد وقتش رسیده که گوشی خود را به دست متخصص بسپارید.

 

 

5- کندشدن گوشی

این مشکل، مساله ای است  که هر کسی حداقل یک بار آن را تجربه کرده است. این شایع ترین مشکل تلفن همراه است و در تلفن های قدیمی تر بیشتر دیده می شود. با این حال، دستگاه های جدیدتر نیز می توانند همین مشکل را ایجاد کنند. وقتی حافظه رم  و رام دستکاه  پر از برنامه‌ها و فایل‌هایی است که استفاده نمی‌کنید یا به آن‌ها نیاز ندارید، تلفن شما به کندی پاسخ می‌دهد.

راه حل:

  • تلفن همراه خود را از فایل های اضافی  تمیز کنید و برنامه ها، فایل ها را ببندید/حذف کنید و داده های کش را پاک کنید.
  • اگر به تازگی اپلیکیشنی را نصب کرده اید و گوشی شما به خوبی کار نمی کند، باید آن را حذف کنید و ببینید که آیا تلفن همراه شما سریعتر کار می کند یا خیر.
  • اگر این موارد کمکی به شما نکرد، می توانید اطلاعات مهم را در Google Drive، Dropbox یا در رایانه خود ذخیره کرده و سپس، تلفن همراه خود را به تنظیمات کارخانه بازیابی کنید.
  • در صورت برطرف نشدن مشکل باید دستگاه شما فلش شود. برای اینکار پیشنهاد اکید ما مراجعه به مراکز تخصصی می باشد. چراکه هرگونه عدم دقت در این مرحله ممکن است باعث خاموشی دستگاه شود.
  • پس از تمامی مراحل فوق، اگر همچنان دستگاه شما کند است می بایست دستگاه از نظر سخت افزاری مورد بررسی قرار گیرد. در این مرحله دو آی سی هارد و رم دستگاه باید با دستگاه های مخصوص مورد بررسی قرار گرفته و رفع ایراد گردد.

ضمنا پیشنهاد می شود مقاله بازیابی اطلاعات را مطالعه فرمایید.

6- باتری گوشی شارژ را نگه نمیدارد!

یکی دیگر از مشکلات رایجی که برای کاربران تلفن همراه وجود دارد این است که با وجود استفاده کردن نرمال از گوشی، گوشی شما هرگز باتری کافی ندارد. عوامل مختلفی می توانند بر عمر باتری شما تأثیر بگذارند و قبل از خراب شدن باتری باید آنها را در نظر بگیرید.

راه حل:

  • ابتدا باید سعی کنید نور صفحه نمایش را کم کنید. سعی کنید همیشه از حالت اتوماتیک تنظیم نور صفحه استفاده کنید.
  • اگر از GPS، WiFi و بلوتوث استفاده نمی کنید، آن ها را خاموش کنید.
  • همچنین می توانید حالت صرفه جویی در باتری را فعال کنید و ببینید آیا باتری شما بیشتر دوام می آورد یا خیر. پیشنهاد می شود این حالت را همیشه فعال نگذارید.
  • علاوه بر این، باید میزان مصرف باتری خود را در تنظیمات گوشی خود بررسی کنید و ببینید کدام برنامه ها باتری بیشتری مصرف می کنند. اگر معمولاً به آن‌ها نیاز ندارید، می‌توانید آن‌هایی را که باتری بیشتری تخلیه می‌کنند، ببندید یا غیرفعال کنید.

7- داغ کردن بیش از حد گوشی

گرم شدن بیش از حد تلفن همراه گاهی اوقات به مشکلات باتری گوشی شما مربوط می شود. اما، می تواند به شارژر شما و همچنین سخت افزار گوشی شما نیز مرتبط باشد. اگر با این مشکل مواجه هستید، باید به زودی آن را حل کنید زیرا باتری و صفحه نمایش گوشی شما می تواند آسیب جدی ببیند.

راه حل:

  • ابتدا باید راه حل های مورد 6 را امتحان کنید تا ببینید آیا این مشکل مستقیماً با مشکل باتری شما مرتبط است یا خیر.
  • اگر همچنان بیش از حد گرم می شود، سعی کنید گوشی خود را در مکانی تازه قرار دهید و از گرمای خورشید دور نگه دارید.
  • همچنین می‌توانید چند دقیقه به تلفن خود فرصت دهید تا «رفرش» شود و دوباره از آن استفاده کنید.
  • اگر مشکل برطرف نشد حتما در اولین فرصت دستگاه خود را به تعمیرگاه تخصصی موبایل بببرید تا از نظر نرم افزاری و سخت افزاری مورد بررسی قرار گیرد.

8- پر شدن حافظه گوشی

شاید شما از آن دسته افرادی باشید که عکس ها، آهنگ ها، اسناد و برخی فایل های دیگر را ذخیره می کنید و اگر چه دیگر به آنها نیاز ندارید، آنها را حذف نمی کنید. گاهی اوقات آن فایل ها آنقدر قدیمی هستند که فراموش می کنید آنها را در تلفن همراه خود ذخیره کرده اید. برنامه‌های غیر ضروری نیز فضای ذخیره‌سازی مهمی را اشغال می‌کنند که می‌توان از آن برای موارد دیگر استفاده کرد.

راه حل:

  • سعی کنید فایل ها و برنامه هایی را که دیگر استفاده نمی کنید حذف کنید.
  • تماس ها و پیام های متنی قدیمی را حذف کنید.
  • داده های کش را پاک کنید.
  • سعی کنید آن دسته از فایل‌هایی را که می‌خواهید همراه خود نگه دارید روی یک فضای ابری انتقال دهید یا یک کارت microSD بخرید تا آن اطلاعات ارزشمند را در مکانی امن ذخیره کنید.

ارتقا حافظه گوشی

افزایش حافظه انواع گوشی های آیفون و اندروید

اینجا را کلیک کنید

دیدگاه‌ خود را بنویسید

سبد خرید